ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ STEAM ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ

Ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει την έναρξη εργαστηρίων STEAM (Eπιστήμη – Τεχνολογία – Μηχανική – Τέχνη – Μαθηματικά) για τους μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης των σχολείων της Πάφου, τα οποία θα διοργανωθούν με τη στήριξη και τη συνεργασία της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας.
Τα εργαστήρια αποσκοπούν στην εκπαίδευση μαθητών της Πάφου, στην ανάπτυξη δημιουργικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων στους τομείς των φυσικών επιστημών και τεχνολογιών, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξή τους σε άτομα που μπορούν να ασχοληθούν με έρευνα και καινοτομία.
Τα εργαστήρια θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 13.30μ.μ.– 15.30μ.μ. (μαθητές Δημοτικού Δ, Ε, Στ) και 15.30μ.μ. – 17.30μ.μ. (μαθητές Γυμνασίου/Λυκείου). Η ημερομηνία έναρξης αναμένεται να είναι περί τα μέσα Νοεμβρίου 2018 και θα διαρκέσουν 30 εβδομάδες. Ο χώρος διεξαγωγής των εργαστηρίων θα είναι το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’. Στους
μαθητές θα παρέχεται ελαφρύ γεύμα και νερό πριν από την έναρξη των εργαστηρίων. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανέρχεται στα 15 άτομα για κάθε μια από τις δύο ομάδες.
Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με τη συνεργασία της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας και των συνεργατών της, στη βάση διακρίσεων τους στους Μαθηματικούς και άλλους διαγωνισμούς που οργανώνονται από της ΚΥΜΕ και άλλους συνδέσμους σε Παγκύπρια βάση. Για τις περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς
και επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση στα εργαστήρια, θα είναι εφικτό αφού παρακαθίσουν με δικά τους έξοδα και επιτύχουν στην ειδική εξέταση THALES Test C & M (διαδικτυακή εξέταση) που μπορεί να διεξαχθεί κατόπιν αιτήματος.
Την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορείτε να την βρείτε πιο κάτω. 

Οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν εντύπως ή να σταλούν ηλεκτρονικά.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ STEAM ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι