ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ MYMC 2019

Η Κύπρος συμμετείχε στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μαθηματικών για Νέους (MYMC 2019) που οργανώθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας

Η Κύπρος συμμετείχε στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μαθηματικών για Νέους - MYMC 2019 (Mediterranean Youth Mathematical Championship) που διοργανώθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας, από τις 17 μέχρι τις 20 Ιουλίου 2019 με ομάδα που ετοίμασε η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία.

Ο διαγωνισμός αυτός οργανώνεται από την Ιταλία κάθε χρόνο και έχει ως σκοπό την ενθάρρυνση της Νεολαίας της Μεσογείου να αναπτύξει ενδιαφέρον στα μαθηματικά, μια επιστήμη που είχε, έχει και θα έχει κεντρική σημασία στις σημαντικές διαστάσεις  της πολιτιστικής και επιστημονικής κοινότητας της Μεσογείου, που εκφράζεται από μια πολύμορφη  ομάδα εθνών και θρησκειών.

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν φέτος 17 μεσογειακές χώρες. Η κάθε μια από αυτές έστειλε μια ομάδα αποτελούμενη από δύο αγόρια και δύο κορίτσια που φοιτούν στο λυκειακό κύκλο. Η ομάδα αυτή  μετείχε ως συνεργαζόμενο σύνολο  σε μια σειρά από αναμετρήσεις στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Η ομάδα της Κύπρου αποτελείτο από τους μαθητές Ματθαίου Νικόλα και Χαραλάμπους Κωνσταντίνο και τις μαθήτριες Τσιάρτα Μυρσίνη Σεμέλη και Χατζηπαναγιώτου Γεωργία. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ, κύριος Ανδρέας Σκοτεινός. Την ομάδα συνόδευσε επίσης το μέλος του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ, κύριος Κυριάκος Ματθαίου.

Η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε Χάλκινο μετάλλιο. Οι άλλες χώρες που μετείχαν στο διαγωνισμό ήταν: η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αλγερία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία, ο Λίβανος, η Μάλτα, το Μαρόκο, η Παλαιστίνη, η Σλοβενία, η Τουρκία και η Τυνησία.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι