Ανακοίνωση Τύπου - 1 ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ανακοίνωση Τύπου 

Η Κύπρος με ένα Χάλκινο Μετάλλιο και έναν Έπαινο στη

Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε στην Αλβανία 

Η Κύπρος συμμετείχε στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα - ΒΜΟ 2016 που διοργανώθηκε στα Τίρανα, Αλβανία, από τις 5 μέχρι τις 10 Μαΐου 2016. 

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 7 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Γαλλία, η Ιταλία, το Καζακστάν, η Σαουδική Αραβία, το Τουρκμενιστάν και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η Κυπριακή αποστολή, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελείτο από 6 μαθητές και 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές ήταν οι: Άσσος Άγγελος, Βοσκός Ανδρέας, Θεοχάρους Ανδρέας, Οικονόμου Ανδρέας, Πελεκάνος Άγγελος και Στυλιανού Στέλιος.

Οι δύο συνοδοί μαθηματικοί ήταν οι Τιμοθέου Σάββας και Αντωνίου Σάββας. 

Η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε ένα Χάλκινο Μετάλλιο με το μαθητή Άγγελο Πελεκάνο και έναν Έπαινο με το μαθητή Άγγελο Άσσο.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της αποστολής και στους συνοδούς καθηγητές τους. 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία 2016

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι