ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ BMO 2024 - ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

8 Μαΐου 2024

Η Κύπρος με δύο Χάλκινα μετάλλια και δύο εύφημες μνείες στην 41η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα-ΒΜΟ 2024 που διοργανώθηκε στη Βάρνα, Βουλγαρία

Η Κύπρος συμμετείχε στην 41η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα - BMO 2024 (41st Balkan Mathematical Olympiad) που διοργανώθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας, από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 2 Μαΐου 2024.

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 10 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 12 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Αλγερία, η Γαλλία, η Γεωργία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Σαουδική Αραβία, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν.  

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα, που οργανώθηκε και ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελείτο από 6 μαθητές/τριες και 2 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές/τριες ήταν οι: Wang Qiyue, Λουκά Αλέξανδρος, Μαχτεσιάν Αρά, Ορφανού Θεοφάνης, Ρούβας Φίλιππος και Χατζηχριστοφή Φίλιππος-Άθως. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΥΜΕ, κύριος Δημήτρης Χριστοφίδης και υπαρχηγός το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ, κύριος Στέλιος Κουζάρης.

Η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε δύο Χάλκινα μετάλλια με τους μαθητές Μαχτεσιάν Αρά και Χατζηχριστοφή Φίλιππο Άθω, και δύο εύφημες μνείες με τους μαθητές Ορφανού Θεοφάνη και Ρούβα Φίλιππο.  

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους. Συγχαρητήρια επίσης στους καθηγητές, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ, για την προετοιμασία των ομάδων μας.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι