ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ IMC 2018 - ΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟ, ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

06 Ιουλίου 2018

 Η Κύπρος με ένα Αργυρό, ένα Χάλκινο και τρείς Επαίνους στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών που διοργανώθηκε στη Βουλγαρία 

Η Κύπρος συμμετείχε στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών - IMC 2018 (International Mathematics Competition), που πραγματοποιήθηκε στo Burgas της Βουλγαρίας από την 1η μέχρι τις 6 Ιουλίου 2018. Η Κυπριακή αποστολή συμμετείχε στο Διαγωνισμό με δύο ομάδες, μία ομάδα στο Key Stage II και μία ομάδα στο Key Stage III. 

Στο Key Stage II, επίπεδο κάτω των 13 ετών, η Κυπριακή  αποστολή εξασφάλισε ένα Αργυρό μετάλλιο με το μαθητή Ορφανού Θεοφάνη και έναν έπαινο με το μαθητή Μάτση Σόλωνα. 

Στο Key Stage III, επίπεδο 13-16 ετών, η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε ένα Χάλκινο μετάλλιο με το μαθητή Χαραλάμπους Κωνσταντίνο και δύο επαίνους με τους μαθητές Θεοχάρους Στέφανο και Τσιαννή Κυριάκο. 

Οι μαθητές του Key Stage III πήραν επίσης το 3ο βραβείο (Second Runner Up) στον ομαδικό διαγωνισμό του επιπέδου τους. 

Η Κυπριακή αποστολή, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελείτο από 8 μαθητές και 3 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι: Άσσου Κυριακή, Μάτσης Σόλωνας, Ορφανού Θεοφάνης, Πακκουτής Ανδρέας, Θεοχάρους Στέφανος, Μαυροθέρης Νικόλαος, Τσιαννής Κυριάκος και Χαραλάμπους Κωνσταντίνος. 

Οι αρχηγοί των ομάδων της αποστολής ήταν οι Κυριάκος Ματθαίου και Στυλιανός Κουζάρης και υπαρχηγός ο Ανδρέας Σαββίδης.  

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους. 

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι