31ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο 2021 - Πρόγραμμα και Πρωτόκολλο 2ης Εβδομάδας (12-17 Ιουλίου 2021)

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία ανακοινώνει τα προγράμματα και το Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για τους μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετέχουν στη 2η εβδομάδα (12-17 Ιουλίου 2021) του 31ου Καλοκαιρινού Μαθηματικού Σχολείου στον Αγρό.

Οι μαθητές και μαθήτριες έχουν χωριστεί σε δύο (2) διαφορετικές περιόδους για τα μαθήματα και τις Αθλητικές Δραστηριότητες.

Στην πρώτη περίοδο, με πρωινά μαθήματα και απογευματινές Αθλητικές Δραστηριότητες, θα συμμετέχουν οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης Δημοτικού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (Ε' και Στ' τάξη Δημοτικού)

Στη δεύτερη περίοδο, με πρωινές Αθλητικές Δραστηριότητες και απογευματινά μαθήματα, θα συμμετέχουν οι μαθητές της Α', Β' και Γ' τάξης Γυμνασίου και οι μαθητές της Α' Λυκείου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (Α', Β' και Γ' τάξη Γυμνασίου και Α' Λυκείου)

Παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά και το Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για προστασία από το Covid-19.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των επιπέδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) θα πρέπει να κατέχουν κατά την ημέρα έναρξης της εβδομάδας που συμμετέχουν στο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο:

  • εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί την ημέρα άφιξης (12 Ιουλίου 2021),
  • είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού,
  • είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής διάγνωσής τους.
  • Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και για την καλύτερη προστασία όλων όσων θα συμμετέχουν στο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο αλλά και όσων διαμένουν στο ξενοδοχείο, στο ξενοδοχείο παρακαλούνται να εισέρχονται ΜΟΝΟ οι ένοικοι του ξενοδοχείου. Οι γονείς μπορούν να πραδίδουν τους μαθητές στους υπεύθυνους που θα βρίσκονται στην είσοδο του ξενοδοχείου και να αναχωρούν.
  • Εάν για οποιοδήποτε λόγο χρειάζεται ο γονέας να εισέλθει εντός του ξενοδοχείου, θα πρέπει να κατέχει ένα από τα πιο πάνω πιστοποιητικά Safe Pass.
  • Στα δωμάτια του ξενοδοχείου επιτρέπεται να πηγαίνουν ΜΟΝΟΝ οι ένοικοι (μαθητές/τριες). Οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να περιμένουν στο lobby ή την καφετέρια του ξενοδοχείου. Απαγορεύεται οι γονείς ή οι συνοδοί να εισέρχονται στα δωμάτια των μαθητών/τριων.
  • Υπεύθυνα άτομα θα ελέγχουν κατά την είσοδο στο ξενοδοχείο τα rapid test των μαθητών και εάν έχουν μαζί τους την συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα για το επαναληπτικό rapid test εντός της εβδομάδας που θα συμμετέχουν στο ΚΜΣ 2021.

**Κατόπιν συνεννόησης με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, θα έρθει στο ξενοδοχείο "ΡΟΔΟΝ" μονάδα δειγματοληψίας εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας, για να επαναλάβει την εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετέχουν στο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο.

Το επαναληπτικό rapid test είναι υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά.

Για το σκοπό αυτό οι γονείς χρειάζεται να συμπληρώσουν και να υπογράψουν την πιο κάτω δήλωση συγκατάθεσης και να την δώσουν στο παιδί τους να την φέρει μαζί του στο ξενοδοχείο. 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ για υποβολή μαθητή/τριας σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)

* Οι μαθητές θα πρέπει να αφιχθούν στο Ξενοδοχείο "ΡΟΔΟΝ" στον Αγρό, από τις 14:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα την 12η Ιουλίου 2021. Υπενθυμίζουμε ότι δεν καλύπτονται και δεν προσφέρονται μεταφορές των μαθητών από και προς το ξενοδοχείο.

** Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το rapid test τους, τη συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα για το επαναλητπικό rapid test, μάσκες, τα βασικά ρούχα ένδυσής τους, σαμπουάν και αφρόλουτρα για το μπάνιο τους, αποσμητικό, μαγιό, αντηλιακό, πετσέτα, παντόφλες και καπέλο για τη χρήση της πισίνας, αθλητικά ρούχα, καπέλο και παπούτσια για τις αθλητικές δραστηριότητες, κασετίνα και τετράδια σημειώσεων για το Σχολείο. Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία προσφέρει στους μαθητές τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο). 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι