ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ BMO 2022 - 3 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

9 Μαΐου 2022

Ανακοίνωση Τύπου

Η Κύπρος με τρία Χάλκινα μετάλλια και τρείς εύφημες μνείες στην  39η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα-ΒΜΟ 2022 που διοργανώθηκε στον Αγρό, Κύπρος

Η Κύπρος συμμετείχε στην 39η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα - BMO 2022 (39th Balkan Mathematical Olympiad) που διοργανώθηκε στον Αγρό στην Κύπρο, από τις 4 μέχρι τις 9 Μαΐου 2022.

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 10 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία και η Σερβία. Συμμετείχαν επίσης 5 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Καζακστάν και η Σαουδική Αραβία. Λόγω της διεξαγωγής της BMO 2022 στην Κύπρο, συμμετείχαν δύο ομάδες στην Ολυμπιάδα εκ μέρους της Κύπρου. 

Οι Κυπριακές αποστολές, που οργανώθηκαν από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελούντο συνολικά από 12 μαθητές και 2 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές της πρώτης ομάδας ήταν οι: Μαχτεσιάν Αρά, Ντόμπλοουγκ Άξελ, Ορφανού Θεοφάνης, Τσιαννής Κυριάκος, Χαραλάμπους Κωνσταντίνος και Χατζηκώστας Παναγιώτης. 

Οι μαθητές της δεύτερης ομάδας ήταν οι: Άσσου Κυριακή, Μακρίδου Δανάη, Μαυροθέρης Νικόλαος, Ρούβας Κυριάκος, Στυλιανού Ραφαήλ και Χατζηχριστοφή Φίλιππος Άθως. Για τις δύο αποστολές Αρχηγός ήταν ο κύριος Ανδρέας Σκοτεινός, Αντιπρόεδρος της ΚΥΜΕ, και υπαρχηγός ο κύριος Σωτήρης Λοϊζιάς, Οργανωτικός Γραμματέας της ΚΥΜΕ. 

Η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε τρία Χάλκινα Μετάλλια με τους μαθητές Ντόμπλοουγκ Άξελ, Χατζηκώστα Παναγιώτη και  Χατζηχριστοφή Φίλιππο Άθω, και τρείς εύφημες μνείες με τους μαθητές Μαχτεσιάν Αρά και Τσιαννή Κυριάκο και τη μαθήτρια Μακρίδου Δανάη. 

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους. Συγχαρητήρια επίσης στους καθηγητές, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ για την προετοιμασία των ομάδων μας. 

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

 

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι