ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ BMO 2023 - ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΦΗΜΗ ΜΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

17 Μαΐου 2023

Η Κύπρος με ένα Χάλκινο μετάλλιο και μία εύφημη μνεία στη 40η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα-ΒΜΟ 2023 που διοργανώθηκε στην Αττάλεια, Τουρκία

Η Κύπρος συμμετείχε στη 40η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα - BMO 2023 (40th Balkan Mathematical Olympiad) που διοργανώθηκε στην Αττάλεια στην Τουρκία, από τις 8 μέχρι τις 13 Μαΐου 2023.

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 10 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Αλγερία, η Γαλλία, η Γεωργία, η Ιταλία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Σαουδική Αραβία, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν.  

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα, που οργανώθηκε και ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελείτο από 6 μαθητές/τριες και 2 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές/τριες ήταν οι: Aldebbeh Mohammad, Άσσου Κυριακή, Ορφανού Θεοφάνης, Πατεριανάκης Μιχάλης, Στυλιανού Ραφαήλ και Χατζηχριστοφή Φίλιππος-Άθως. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΥΜΕ, κύριος Δημήτρης Χριστοφίδης και υπαρχηγός το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ, κύριος Κυριάκος Ματθαίου.

Η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε ένα Χάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Χατζηχριστοφή Φίλιππο Άθω και μία εύφημη μνεία με τον μαθητή Ορφανού Θεοφάνη.  

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους. Συγχαρητήρια επίσης στους καθηγητές, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ, για την προετοιμασία των ομάδων μας.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι