ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ IMC 2023 - ΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟ, ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΝΕΑ ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

21 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση Τύπου

Η Κύπρος με ένα Αργυρό, ένα Χάλκινο μετάλλιο και εννέα Επαίνους στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό για μαθητές κάτω των 15,5 ετών – IMC 2023 (International Mathematics Competition)

Η Κύπρος συμμετείχε στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό για μαθητές κάτω των 15,5 ετών – IMC 2023 (International Mathematics Competition) που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από την 1η μέχρι τις 7 Ιουλίου 2023.  Ο διαγωνισμός διεξήχθει τη Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023.

Τη διοργάνωση του Διεθνή Διαγωνισμού είχε αναλάβει η Βουλγαρία.

Η Κυπριακή αποστολή συμμετείχε στον Διαγωνισμό με τέσσερις ομάδες, δύο ομάδες στο Key Stage II και δύο ομάδες στο Key Stage III.

Στο Key Stage II, επίπεδο κάτω των 13 ετών, η Κυπριακή  αποστολή εξασφάλισε ένα Χάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Αλέξανδρο Κονιώτη, και έξι Επαίνους με τους μαθητές Αλέξη Τσαγγάρη, Παΐσιο Παπασάββα, Σταύρο Χειμωνίδη, Χριστόφορο Πιττάλη, Ευάγγελο Πιτσιλλή και Ορέστη Ιακώβου.

Στο Key Stage IIΙ, επίπεδο κάτω των 15.5 ετών, η Κυπριακή  αποστολή εξασφάλισε ένα Αργυρό μετάλλιο με τον μαθητή Φίλιππο Ρούβα, και τρείς Επαίνους με τους μαθητές Γιώργο Γαβριήλ, Δανιήλ Δανιήλ και Αλέξανδρο Λουκά.

Η Κυπριακή αποστολή, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελείτο από 15 μαθητές και 1 μαθήτρια. Οι μαθητές του Key Stage II ήταν οι Κονιώτης Αλέξανδρος, Παπασάββας Παΐσιος, Τσαγγάρης Αλέξης, Χειμωνίδης Σταύρος, Ιακώβου Ορέστης, Πιτσιλλής Ευάγγελος, Πιττάλης Χριστόφορος και η μαθήτρια Αναστάση Στέλλα. Αρχηγός της ομάδας Κey Stage II ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ, κύριος Κυριάκος Ματθαίου.

Οι μαθητές του Key Stage III ήταν οι Bykov Platon, Κωνσταντίνου Ανδρέας, Λουκά Αλέξανδρος, Ρούβας Φίλιππος, Γαβριήλ Γιώργος, Δανιήλ Δανιήλ, Ιωάννου Ιωάννης και Μαρκίδης Κωνσταντίνος.  Αρχηγός της ομάδας Κey Stage IIΙ ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ, κύριος Ανδρέας Δημητρίου.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους καθηγητές που προετοίμασαν τις Εθνικές ομάδες.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι