ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ IMO 2022 - ΠΕΝΤΕ ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

16 Ιουλίου 2022

Η Κύπρος με πέντε Εύφημες Μνείες στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα – IMO 2022

Η Κύπρος συμμετείχε στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα – IMO 2022 (63rd International Mathematical Olympiad), που πραγματοποιήθηκε από τις 06 μέχρι τις 16 Ιουλίου 2022 στο Όσλο στη Νορβηγία. Ο διαγωνισμός διεξήχθει στις 11 και 12 Ιουλίου 2022.

Στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα συμμετείχαν 104 χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Κύπρος κατέλαβε την 67η θέση σε ομαδικό επίπεδο, πολύ κοντά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αυστρία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία και το Βέλγιο.

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα, που οργανώθηκε και ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ), κατάφερε να εξασφαλίσει πέντε Εύφημες Μνείες με τους μαθητές Μαχτεσιάν Αρά, Ορφανού Θεοφάνη, Τσιαννή Κυριάκο, Χαραλάμπους Κωνσταντίνο και Χατζηκώστα Παναγιώτη.

Η Κυπριακή ομάδα αποτελείτο από 6 μαθητές και 3 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι Μαχτεσιάν Αρά, Ντόμπλοουγκ Άξελ, Ορφανού Θεοφάνης, Τσιαννής Κυριάκος, Χαραλάμπους Κωνσταντίνος και Χατζηκώστας Παναγιώτης. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΥΜΕ, κύριος Ανδρέας Φιλίππου, υπαρχηγός ο Ταμίας της ΚΥΜΕ, κύριος Θεόκλητος Παραγυίου και παρατηρητής το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ, κύριος Δημήτρης Καραντάνος.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους καθηγητές που προετοίμασαν την Εθνική ομάδα.

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία