ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ IMO 2023 - ΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟ, ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

12 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση Τύπου

Εξαιρετική επίδοση της Κύπρου στην 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα – ΙΜΟ 2023

Ένα Αργυρό, ένα Χάλκινο μετάλλιο και τέσσερις Εύφημες Μνείες για την Κυπριακή Εθνική ομάδα

Η Κύπρος συμμετείχε στην 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα – IMO 2023 (64th International Mathematical Olympiad), που πραγματοποιήθηκε από τις 2 μέχρι τις 13 Ιουλίου 2023 στην πόλη Chiba στην Ιαπωνία. Ο διαγωνισμός διεξήχθει στις 8 και 9 Ιουλίου 2023.

Στην 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα συμμετείχαν 112 χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Κύπρος κατέλαβε την 52η θέση σε ομαδικό επίπεδο.

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα, που οργανώθηκε και ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, κατάφερε να εξασφαλίσει 1 Αργυρό μετάλλιο με τον μαθητή Μαχτεσιάν Αρά, 1 Χάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Χατζηχριστοφή Φίλιππο-Άθω, και τέσσερις Εύφημες Μνείες με τους μαθητές Ντόμπλοουγκ Άξελ, Τσιαννή Κυριάκο, Χατζηκώστα Παναγιώτη και Ορφανού Θεοφάνη.

Η Κυπριακή ομάδα αποτελείτο από τους πιο πάνω 6 μαθητές και 2 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΥΜΕ, κύριος Δημήτρης Χριστοφίδης, και υπαρχηγός το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ, κύριος Στυλιανός Κουζάρης.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους καθηγητές που προετοίμασαν την Εθνική ομάδα.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι