ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ JBMO 2022 - ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

16 Ιουλίου 2022

Η Κύπρος με ένα Χάλκινο μετάλλιο στην 26η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων για μαθητές κάτω των 15,5 ετών

Η Κύπρος συμμετείχε στην 26η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων για μαθητές κάτω των 15,5 ετών – JBMO 2022 (26th Junior Balkan Mathematical Olympiad) που πραγματοποιήθηκε στο Σαράγεβο, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 03 Ιουλίου 2022.

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 7 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Κροατία, η Γαλλία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Σαουδική Αραβία και το Τατζικιστάν.

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, και αποτελείτο από 5 μαθητές και 2 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι Bykov Platon, Δημητρίου Παντελής, Λουκά Αλέξανδρος, Παπαευριπίδης Νικόλας και Ρούβας Φίλιππος. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο κύριος Ανδρέας Δημητρίου και υπαρχηγός ο κύριος Στέλιος Κουζάρης.

Η Εθνική Ομάδα της Κύπρου εξασφάλισε ένα Xάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Φίλιππο Ρούβα.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους καθηγητές που προετοίμασαν την Εθνική ομάδα.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι