ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ JBMO 2023 - ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

21 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση Τύπου

Η Κύπρος με δύο Χάλκινα μετάλλια στην 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων για μαθητές κάτω των 15,5 ετών

Η Κύπρος συμμετείχε στην 27η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων για μαθητές κάτω των 15,5 ετών – JBMO 2023 (27th Junior Balkan Mathematical Olympiad) που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στην Αλβανία,  από τις 23 μέχρι τις 28 Ιουνίου 2023.  Η ημέρα του Διαγωνισμού ήταν η 25η Ιουνίου 2023.  

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 8 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Κροατία, η Γαλλία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν.

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, και αποτελείτο από 6 μαθητές και 2 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι Bykov Platon, Γαβριήλ Γιώργος, Δανιήλ Δανιήλ, Λουκά Αλέξανδρος, Νεοφυτίδης Όμηρος και Ρούβας Φίλιππος.  Αρχηγός της ομάδας ήταν ο κύριος Στέλιος Κουζάρης και υπαρχηγός ο κύριος Κωνσταντίνος Κουππάρης.

Η Εθνική Ομάδα της Κύπρου εξασφάλισε δύο Xάλκινα μετάλλια με τους μαθητές Φίλιππο Ρούβα και Platon Bykov.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους καθηγητές που προετοίμασαν την Εθνική ομάδα.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι