ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ JBMO 2023 - ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

21 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση Τύπου

Η Κύπρος με δύο Χάλκινα μετάλλια στην 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων για μαθητές κάτω των 15,5 ετών

Η Κύπρος συμμετείχε στην 27η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων για μαθητές κάτω των 15,5 ετών – JBMO 2023 (27th Junior Balkan Mathematical Olympiad) που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στην Αλβανία,  από τις 23 μέχρι τις 28 Ιουνίου 2023.  Η ημέρα του Διαγωνισμού ήταν η 25η Ιουνίου 2023.

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 8 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Κροατία, η Γαλλία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν.

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, και αποτελείτο από 6 μαθητές και 2 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι Bykov Platon, Γαβριήλ Γιώργος, Δανιήλ Δανιήλ, Λουκά Αλέξανδρος, Νεοφυτίδης Όμηρος και Ρούβας Φίλιππος.  Αρχηγός της ομάδας ήταν ο κύριος Στέλιος Κουζάρης και υπαρχηγός ο κύριος Κωνσταντίνος Κουππάρης.

Η Εθνική Ομάδα της Κύπρου εξασφάλισε δύο Xάλκινα μετάλλια με τους μαθητές Φίλιππο Ρούβα και Platon Bykov.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους καθηγητές που προετοίμασαν την Εθνική ομάδα.

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία