ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΖΩΗ-ΙΔΕΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» 2021

28 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΖΩΗ-ΙΔΕΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» 2021

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ) με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής της προσφοράς και της γενικότερης επιδίωξης για ανάπτυξη των μελλοντικών πολιτών της Κύπρου με δεξιότητες δημιουργικότητας, καινοτομίας και επικοινωνίας, οργάνωσε διαγωνισμό για τη διαμόρφωση ιδεών και προτάσεων  αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινής ζωής μέσα από την αξιοποίηση και χρήση των Θετικών Επιστημών, της  Τεχνολογίας, των Μαθηματικών, της Τέχνης και των Οικονομικών Επιστημών.

Ο διαγωνισμός είχε ως αντικείμενο του τον προσδιορισμό ενός προβλήματος της καθημερινής ζωής και την παρουσίαση μιας καινοτόμου πρότασης/ εισήγησης για την αντιμετώπισή  του. 

Μετά την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων των άρθρων που υποβλήθηκαν για το διαγωνισμό με θέμα: «Ζωή-Ιδέα-Καινοτομία», ανακοινώνονται οι έξι μαθητές/συγγραφείς που προκρίνονται στον τελικό. Ο κατάλογος ονομάτων παρουσιάζεται με αλφαβητική σειρά.

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΑΞΗ

1

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΩΤΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2

ΓΙΑΓΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ

Β' ΛΥΚΕΙΟΥ

3

ΖΕΝΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

4

ΚΑΝΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΦΟΣ

Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

5

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ ΣΑΒΒΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΦΟΣ

Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

6

ΣΙΕΛΟΥΒΑΡΗ ΛΟΥΚΙΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΑΣ

Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Οι έξι φιναλίστ καλούνται να παρουσιάσουν προφορικά την πρότασή και τις θέσεις τους και να απαντήσουν σε ερωτήματα των αξιολογητών (οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορα επιστημονικά πεδία). Ο κάθε μαθητής θα παρουσιάσει τα κύρια σημεία του άρθρου του/της σε χρόνο 5 λεπτών. Κατά την παρουσίαση των θέσεων τους είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά ή άλλα εποπτικά μέσα παρουσίασης (πχ PowerPoint). Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με τη λήξη της διαδικασίας.

Ο χώρος και η ώρα για την τελική φάση του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν αργότερα, ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις. Η σχετική διαδικασία θα είναι ανοικτή για το κοινό και θα ακολουθηθούν όλα τα Πρωτόκολλα Ασφάλειας και Υγείας που θα ισχύουν τη δεδομένη στιγμή.

Από το Δ.Σ. της ΚΥ.Μ.Ε.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι