ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2024

(for English please change to the English version of the website)

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ) προκηρύσσει διαγωνισμό συγγραφής δημοσιογραφικού άρθρου φιλοσοφικού προβληματισμού  και  έκφρασης ιδεών με θέμα:

«Μαθηματικά και Δεξιότητες»

Το άρθρο θα είναι διερευνητικού/ αποδεικτικού τύπου και αναμένεται από τους μετέχοντες στο διαγωνισμό να αναφερθούν στη σχέση των Μαθηματικών με την ανάπτυξη, εκδήλωση και αξιοποίηση σχετικών με το θέμα και την ανθρώπινη οντότητα δεξιοτήτων. Η όλη αναφορά αναμένεται να επικεντρώνεται στη συσχέτιση του θέματος των Μαθηματικών με δεξιότητες που άπτονται γνωστικών πτυχών της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Στο Διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετέχουν μαθητές Γυμνασιακού και Λυκειακού Κύκλου της Μέσης Εκπαίδευσης των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων της Κύπρου.

Η προθεσμία υποβολής των άρθρων είναι η 16η Φεβρουαρίου 2024, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Τα γραπτά άρθρα που θα ετοιμαστούν θα πρέπει να σταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση cms@cms.org.cy σε μορφή WORD και σε μορφή PDF ταυτόχρονα στο ίδιο email. Στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος να γραφτεί “Διαγωνισμός Μαθηματικού Άρθρου 2024”.

Οι συγγραφείς των 10 καλύτερων άρθρων που θα διακριθούν για κάθε επίπεδο, Γυμνάσιο και Λύκειο, θα κληθούν να παρουσιάσουν το άρθρο τους σε ζωντανό τελικό, και να απαντήσουν σε προφορικά ερωτήματα των αξιολογητών.  

Στη συνέχεια και με βάση αυτή τη συνέντευξη θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία για το κάθε επίπεδο:

(α)  1ο  Βραβείο:  Δίπλωμα επιτυχίας, Ειδική Πλακέτα και Tablet 

(β)  2ο  Βραβείο:  Δίπλωμα επιτυχίας, Ειδική Πλακέτα

(γ)  3ο  Βραβείο:  Δίπλωμα επιτυχίας

Περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό και τους Όρους και Κανονισμούς μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ.

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι