ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ IMO 2020 - ΤΡΕΙΣ ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

29 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Τύπου

Η Κύπρος με τρείς Εύφημες Μνείες στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα – IMO 2020

Η Κύπρος συμμετείχε στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα – IMO 2020 (61st International Mathematical Olympiad), που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τις 20 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2020. Ο διαγωνισμός διεξήχθει στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2020. Σε αυτή τη Διεθνή Ολυμπιάδα συμμετείχαν 105 χώρες ανάμεσα στις οποίες η Κύπρος πήρε την 80η θέση.

Τη διοργάνωση της 61ης Διεθνής Μαθηματικής Ολυμπιάδας είχε αναλάβει η Ρωσία.

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα που οργανώθηκε και ετοιμάστηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ) εξασφάλισε τρείς εύφημες μνείες με τους μαθητές Αβρααμίδη Μάριο, Γεωργίου Χαράλαμπο και Χαραλάμπους Γιάννη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Κύπρος ήταν κατά μία μονάδα μόνο μακριά από δύο Χάλκινα μετάλλια.  

Η Κυπριακή ομάδα αποτελείτο από 6 μαθητές και 2 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι: Αβρααμίδης Μάριος, Γεωργίου Χαράλαμπος, Θεοχάρους Στέφανος, Τσιαννής Κυριάκος, Χαραλάμπους Γιάννης και Χαραλάμπους Κωνσταντίνος. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΥΜΕ, κύριος Ανδρέας Φιλίππου, και υπαρχηγός ο Ταμίας της ΚΥΜΕ, κύριος Θεόκλητος Παραγυίου.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους. Τους ευχαριστούμε.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι