ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ JBMO 2018 - ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

26 Ιουνίου 2018

Η Κύπρος με τέσσερα Χάλκινα μετάλλια στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών που διοργανώθηκε στη Ρόδο 

Η Κύπρος συμμετείχε στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών – JBMO 2018 (Junior Balkan Mathematical Olympiad) που διοργανώθηκε στη Ρόδο στην Ελλάδα, από τις 19 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2018. Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 11 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 7 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Γαλλία, το Καζακστάν, η Κροατία, η Σαουδική Αραβία, το Τουρκμενιστάν και οι Φιλιππίνες. 

Η Κυπριακή αποστολή, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελείτο από 6 μαθητές και 3 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι: Θεοχάρους Στέφανος, Μαυροθέρης Νικόλαος, Σεβέρης Δημήτρης, Τσιαννής Κυριάκος, Χαραλάμπους Κωνσταντίνος και Χαραλάμπους Χαράλαμπος. 

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Σωτήρης Λοϊζιάς και υπαρχηγοί οι Τάσος Ευαγόρου και Χαράλαμπος Καττιμέρης.   

Η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε τέσσερα Χάλκινα Μετάλλια με τους μαθητές Θεοχάρους Στέφανο, Τσιαννή Κυριάκο, Χαραλάμπους Κωνσταντίνο και Χαραλάμπους Χαράλαμπο. 

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους. 

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι