ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "ΖΩΗ-ΙΔΕΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ" 2020

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην Ιδιωτική Ελληνική Σχολή Φόρουμ στη Λευκωσία, η τελική φάση του Διαγωνισμού Ζωή-Ιδέα-Καινοτομία 2020. Σε αυτή τη φάση οι φιναλίστ που μετείχαν παρουσίασαν προφορικά τις εργασίες τους και τεκμηρίωσαν τις θέσεις τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ακουστούν αλλά και να τύχουν μιας τελικής αξιολόγησης από την κριτική Επιτροπή. Με βάση αυτή την αξιολόγηση απονεμήθηκαν τρία βραβεία και δύο έπαινοι.

Τα πρώτα τρία βραβεία εξασφάλισαν οι ακόλουθοι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης:

Πρώτο Βραβείο: « Έξυπνη Τσάντα», από τη μαθήτρια Αλεξίου Άντρεα-Μαρίνα του Λυκείου Κύκκου, Πάφος.

Δεύτερο Βραβείο: «Εξοικονόμηση Ενέργειας Περιβαλλοντικής Σημασίας σε χώρους Κοινωνικής Συνάθροισης», από τον μαθητή Ταπακούδη Χάρη του Γυμνασίου Διανέλλου και Θεοδότου, Λευκωσία.  

Τρίτο Βραβείο: «Προστατευτικά καλύμματα θέσεων», από τη μαθήτρια Έλληνα Βικτωρία του Νικολαΐδειου Γυμνασίου, Πάφος.

Ο Διαγωνισμός οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ) με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής τους προσφοράς και της γενικότερης επιδίωξης για ανάπτυξη των μελλοντικών πολιτών της Κύπρου με δεξιότητες δημιουργικότητας, καινοτομίας και επικοινωνίας.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο του τη διαμόρφωση ιδεών και προτάσεων  αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινής ζωής μέσα από την αξιοποίηση και χρήση των Θετικών Επιστημών, της  Τεχνολογίας, των Μαθηματικών, της Τέχνης και των Οικονομικών Επιστημών. Αντικείμενο του διαγωνισμό είναι ο προσδιορισμός ενός προβλήματος της καθημερινής ζωής και η παρουσίαση, μέσα από ένα κείμενο επιστημονικού λόγου, μιας καινοτόμου ιδέας/πρότασης/εισήγησης για την αντιμετώπισή του. Η αντιμετώπιση αναμένεται να γίνεται με αξιοποίηση/ υποστήριξη από περιοχές των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Μαθηματικών, της Τέχνης  και των Οικονομικών (STEAME).  Στο διαγωνισμό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές  του Γυμνασιακού ή του Λυκειακού Κύκλου ως άτομα.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι