ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ EGMO 2019 - 1 ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

17 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση Τύπου

Η Κύπρος με ένα Χάλκινο μετάλλιο στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα για Κορίτσια – EGMO 2019

Η Κύπρος συμμετείχε στην 8η  Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα για Κορίτσια-EGMO 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας, από τις 7 μέχρι τις 13 Απριλίου 2019.

Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν 49 χώρες, από τις οποίες 36 Ευρωπαϊκές, και 196 κορίτσια, από τα οποία 144 να προέρχονται από Ευρωπαϊκές χώρες. από τα οποία 144 προέρχονταν από Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κυπριακή αποστολή, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελείτο από τέσσερεις μαθήτριες και δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς. Οι μαθήτριες ήταν οι: Ειρήνη Ιωάννου, Σόνια Κακουλλή, Μυρσίνη Σεμέλη Τσιάρτα και Γεωργία Χατζηπαναγιώτου. Οι δύο συνοδοί μαθηματικοί ήταν οι Δημήτρης Χριστοφίδης και Ανδρέας Σαββίδης.   

Η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε ένα Χάλκινο μετάλλιο με τη μαθήτρια Ειρήνη Ιωάννου. Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλες τις μαθήτριες μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας τους.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στην Τράπεζα Κύπρου για τη στήριξή της και την οικονομική ενίσχυση για την αποστολή της ομάδας μας στην Ουκρανία.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι