ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ IMC 2019 - ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η Κύπρος με ένα Χάλκινο μετάλλιο και τέσσερεις Επαίνους στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών που διοργανώθηκε στη Νότιο Αφρική

Η Κύπρος συμμετείχε στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών - IMC 2019 (International Mathematics Competition), που πραγματοποιήθηκε στo Durban της Νότιας Αφρικής από την 1η μέχρι τις 6 Αυγούστου 2019. Η Κυπριακή αποστολή συμμετείχε στο Διαγωνισμό με δύο ομάδες, μία ομάδα στο Key Stage II και μία ομάδα στο Key Stage III.

Στο Key Stage II, επίπεδο κάτω των 13 ετών, η Κυπριακή  αποστολή εξασφάλισε ένα Χάλκινο μετάλλιο με το μαθητή Ρούβα Φίλιππο και έναν έπαινο με τη μαθήτρια Αρκατίτη Σελίνα. Οι μαθητές του Key Stage II πήραν επίσης την 6η θέση και το βραβείο Second Runner Up στον ομαδικό διαγωνισμό του επιπέδου τους.

Στο Key Stage III, επίπεδο 13-16 ετών, η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε τρείς επαίνους με τη μαθήτρια Τιμοθέου Γεωργία και τους μαθητές Τσιαννή Κυριάκο και Χριστοφή Μιχάλη.

Η Κυπριακή αποστολή, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, αποτελείτο από 8 μαθητές και μαθήτριες και 3 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές και μαθήτριες ήταν οι: Αρκατίτη Σελίνα, Βαττής Χαράλαμπος, Δημητρίου Παντελής, Ρούβας Φίλιππος, Ντόμπλοουγκ Άξελ, Τιμοθέου Γεωργία, Τσιαννής Κυριάκος και Χριστοφή Μιχάλης.

Οι αρχηγοί των ομάδων της αποστολής ήταν οι Αναστασία Ηρακλέους-Θεοδώρου και Ανδρέας Δημητρίου και υπαρχηγός ο Ανδρέας Σαββίδης.  

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι