ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ JBMO 2020 - ΤΡΙΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

14 Σεπτεμβρίου 2020

Η Κύπρος με τρία Χάλκινα μετάλλια στην

24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών

Η Κύπρος συμμετείχε στην 24η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών – JBMO 2020 (24th Junior Balkan Mathematical Olympiad) που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τις 9 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2020. Ο διαγωνισμός έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Τη διοργάνωση της Βαλκανιάδας είχε αναλάβει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, εκ μέρους της MASSEE (Μαθηματική Εταιρεία Νοτιανατολικής Ευρώπης).

Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν 10 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία. Συμμετείχαν επίσης 8 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Ινδονησία, η Κροατία, η Γαλλία, οι Φιλιππίνες, η Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν.

Η Κυπριακή Εθνική ομάδα οργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, και αποτελείτο από 6 μαθητές και 2 μέλη του Δ.Σ. της ΚΥΜΕ. Οι μαθητές ήταν οι: Άσσου Κυριακή, Μαχτεσιάν Αρά, Ορφανού Θεοφάνης, Ρούβας Κυριάκος, Χατζηχριστοφή Φίλιππος Άθως και Χριστοφή Μιχάλης. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Στέλιος Κουζάρης και υπαρχηγός ο Ανδρέας Δημητρίου.

Η Κυπριακή ομάδα εξασφάλισε τρία Χάλκινα Μετάλλια με τους μαθητές Άσσου Κυριακή, Μαχτεσιάν Αρά και Χατζηχριστοφή Φίλιππο Άθω.

Η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς τους.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι