ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2020

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων των άρθρων που υποβλήθηκαν για το διαγωνισμό συγγραφής δημοσιογραφικού άρθρου φιλοσοφικού προβληματισμού και έκφρασης ιδεών με θέμα: «Ο ρόλος των Μαθηματικών στην Ιατρική», ανακοινώνει τους δέκα μαθητές/συγγραφείς για Γυμνάσιο και τους εννέα μαθητές/συγγραφείς για Λύκειο που προκρίνονται στον ζωντανό τελικό. Ο κατάλογος ονομάτων παρουσιάζεται με αλφαβητική σειρά.

Οι φιναλίστ κάθε επιπέδου καλούνται να παρουσιάσουν και να υποστηρίξουν προφορικά το άρθρο τους και τις θέσεις τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις της επιτροπής κριτών. Ο κάθε μαθητής θα παρουσιάσει προφορικά χωρίς σημειώσεις τα κύρια σημεία του άρθρου του/της σε χρόνο 3-4 λεπτά. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με τη λήξη της διαδικασίας.

Η τελική φάση του διαγωνισμού ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο 4 Απριλίου, στο Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ), στη διάρκεια του “sCyence Fair 2020”. Το Ινστιτούτο Κύπρου, ακολουθώντας τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών και κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για απαγόρευση των συναθροίσεων πέραν των 75 ατόμων, ως αποτέλεσμα των πρώτων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κύπρο, ανακοίνωσε την αναβολή του Φεστιβάλ Επιστήμης “sCyence Fair 2020”.

Ο νέος χώρος και η ώρα διεξαγωγής του ζωντανού τελικού θα ανακοινωθούν αργότερα, ανάλογα με τις εξελίξεις. Η σχετική διαδικασία θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Σημειώνεται ότι είχαν υποβληθεί συνολικά 66 άρθρα, από τα οποία τα 12 απορρίφθηκαν μετά από το σχετικό ηλεκτρονικό έλεγχο για λογοκλοπή. 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ποιοί μαθητές/συγγραφείς, ανά επίπεδο, έχουν προκριθεί στην τελική φάση. 

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι