Συμμετοχή της Κύπρου στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μαθηματικών για Νέους 2018

Ανακοίνωση Τύπου 

Η Κύπρος συμμετείχε

στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μαθηματικών για Νέους (MYMC 2018)

που οργανώθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας 

Η Κύπρος συμμετείχε στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μαθηματικών για Νέους - MYMC 2018 (Mediterranean Youth Mathematical Championship) που διοργανώθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας, από τις 18 μέχρι τις 21 Ιουλίου 2018 με ομάδα που ετοίμασε η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία. 

Ο διαγωνισμός αυτός οργανώνεται από την Ιταλία κάθε χρόνο και έχει ως σκοπό την ενθάρρυνση της Νεολαίας της Μεσογείου να αναπτύξει ενδιαφέρον στα μαθηματικά, μια επιστήμη που είχε, έχει και θα έχει κεντρική σημασία στις σημαντικές διαστάσεις  της πολιτιστικής και επιστημονικής κοινότητας της Μεσογείου, που εκφράζεται από μια πολύμορφη  ομάδα εθνών και θρησκειών. 

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν φέτος 17 μεσογειακές χώρες. Η κάθε μια από αυτές έστειλε μια ομάδα αποτελούμενη από δύο αγόρια και δύο κορίτσια που φοιτούν στο λυκειακό κύκλο. Η ομάδα αυτή  μετείχε ως συνεργαζόμενο σύνολο  σε μια σειρά από αναμετρήσεις στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων. 

Η ομάδα της Κύπρου αποτελείτο από τους μαθητές Ραφαήλ Δημητρίου και Φαίδρο Βοσκό και τις μαθήτριες Ευανθία Διομήδους και Ειρήνη Ιωάννου. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, κύριος Ανδρέας Σκοτεινός. 

Η Κυπριακή αποστολή εξασφάλισε Χάλκινο μετάλλιο. Οι άλλες χώρες που μετείχαν στο διαγωνισμό ήταν: η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αλγερία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία, ο Λίβανος, το Μαρόκο, το Μοντενέγκρο, η Παλαιστίνη, η Σλοβενία, η Τουρκία και η Τυνησία. 

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι