ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΗ-ΙΔΕΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ) με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής της προσφοράς και της γενικότερης επιδίωξης για ανάπτυξη των μελλοντικών πολιτών της Κύπρου με δεξιότητες δημιουργικότητας, καινοτομίας και επικοινωνίας, οργάνωσε διαγωνισμό για τη διαμόρφωση ιδεών και προτάσεων  αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινής ζωής μέσα από την αξιοποίηση και χρήση των Θετικών Επιστημών, της  Τεχνολογίας, των Μαθηματικών, της Τέχνης και των Οικονομικών Επιστημών.

Ο διαγωνισμός είχε ως αντικείμενο του τον προσδιορισμό ενός προβλήματος της καθημερινής ζωής και την παρουσίαση μιας καινοτόμου πρότασης/ εισήγησης για την αντιμετώπισή  του.  

Μετά την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων των άρθρων που υποβλήθηκαν για το διαγωνισμό με θέμα: «Ζωή-Ιδέα-Καινοτομία», ανακοινώνονται οι οκτώ μαθητές/συγγραφείς που προκρίνονται στον τελικό. Ο κατάλογος ονομάτων παρουσιάζεται με αλφαβητική σειρά.

Α/Α Επώνυμο Όνομα
1 ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑ-ΜΑΡΙΝΑ
2 ΑΝΤΡΕΟΥ ΠΑΥΛΟΣ
3 ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΝΤΡΕΑΣ
4 ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΛΙΑΝ ΛΙΟΥ
5 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ
6 ΠΑΝΑΓΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
7 ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
8 ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

Οι οκτώ φιναλίστ καλούνται να παρουσιάσουν προφορικά την πρότασή και τις θέσεις τους και να απαντήσουν σε ερωτήματα των αξιολογητών (οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορα επιστημονικά πεδία). Ο κάθε μαθητής θα παρουσιάσει τα κύρια σημεία του άρθρου του/της σε χρόνο 5 λεπτών. Κατά την παρουσίαση των θέσεων τους είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά ή άλλα εποπτικά μέσα παρουσίασης (πχ PowerPoint). Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με τη λήξη της διαδικασίας.

Ο τελικός του Διαγωνισμού "Ζωή-Ιδέα-Καινοτομία" θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, ώρα 11:00-13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή στη Λευκωσία

Η σχετική διαδικασία θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Όρους - Κανονισμούς και τα Βραβεία μπορείτε να τα βρείτε στην πιο κάτω ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΗ-ΙΔΕΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι