ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ BMO 2022

9 Μαΐου 2022

Οργάνωση της 39ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας – ΒΜΟ 2022  στην Κύπρο

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, και την Μαθηματική Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης-MASSEE, διοργάνωσε στην Κύπρο την 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα – ΒΜΟ 2022 (39th Balkan Mathematical Olympiad), από τις 4 μέχρι τις 9 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο ΡΟΔΟΝ στον Αγρό.

Στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα – ΒΜΟ 2022 (39th Balkan Mathematical Olympiad) συμμετείχαν 10 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία και η Σερβία. Συμμετείχαν επίσης 5 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Καζακστάν και η Σαουδική Αραβία. Λόγω της διεξαγωγής της BMO 2022 στην Κύπρο, συμμετείχαν δύο ομάδες στην Ολυμπιάδα εκ μέρους της Κύπρου.

Συνολικά 93 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στο διαγωνιστικό κομμάτι που έγινε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Η Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών έγινε την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στο ξενοδοχείο ΡΟΔΟΝ στον Αγρό. Δόθηκαν 6 χρυσά μετάλλια, 28 αργυρά μετάλλια και 35 χάλκινα μετάλλια.

Η όλη διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολλά θετικά σχόλια από τις φιλοξενούμενες χώρες.

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία ευχαριστεί όλους τους υποστηρικτές που βοήθησαν στη διοργάνωση της 39ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας, και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας που ήταν ο κύριος υποστηρικτής της διοργάνωσης.

 

Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία

Λευκωσία

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι