ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2023

(for English please change to the English version of the website)

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ) προκηρύσσει διαγωνισμό συγγραφής δημοσιογραφικού άρθρου φιλοσοφικού προβληματισμού και έκφρασης ιδεών με θέμα:

«Ο Ρόλος των Μαθηματικών στην Επιχειρηματικότητα»

Το άρθρο θα είναι διερευνητικού/ αποδεικτικού τύπου και αναμένεται από τους μετέχοντες στο διαγωνισμό να αναφερθούν στις εφαρμογές των Μαθηματικών στην υπό αναφορά δραστηριότητα της Επιχειρηματικότητας με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις για το ρόλο των Μαθηματικών στην εξέλιξη, ανάπτυξη και προώθηση δραστηριοτήτων που άπτονται της πράξης και πρακτικής της επιχειρηματικότητας.

Στο Διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετέχουν μαθητές Γυμνασιακού και Λυκειακού Κύκλου της Μέσης Εκπαίδευσης των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων της Κύπρου.

Η προθεσμία υποβολής των άρθρων είναι η 13η Ιανουαρίου 2023, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Τα γραπτά άρθρα που θα ετοιμαστούν θα πρέπει να σταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση cms@cms.org.cy σε μορφή WORD και σε μορφή PDF ταυτόχρονα στο ίδιο email. Στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος να γραφτεί “Διαγωνισμός Μαθηματικού Άρθρου 2023”.

Οι συγγραφείς των 10 καλύτερων άρθρων που θα διακριθούν για κάθε επίπεδο, Γυμνάσιο και Λύκειο, θα κληθούν να παρουσιάσουν το άρθρο τους και τις θέσεις τους στο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για τα Μαθηματικά 2023 και να απαντήσουν σε προφορικά ερωτήματα των αξιολογητών.

Στη συνέχεια και με βάση αυτή τη συνέντευξη θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία για το κάθε επίπεδο:

(α)  1ο  Βραβείο:  Δίπλωμα επιτυχίας, Ειδική Πλακέτα και Tablet 

(β)  2ο  Βραβείο:  Δίπλωμα επιτυχίας, Ειδική Πλακέτα

(γ)  3ο  Βραβείο:  Δίπλωμα επιτυχίας

Περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό και τους Όρους και Κανονισμούς μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ.

Νέα

Χορηγοί και Συνεργάτες

Πόροι